První příspěvek na blogu… 5. 3. 2008

Vítejte, zbloudilí návštěvníci. Pro ty, kteří mě ještě neznají, mi dovolte se stručně představit.

Jmenuji se Petr Čekyl a na internetu mě potkáte téměr výhradně pod nickem peterxxl. Pokud někoho zajímá, jak nick vzniknul, má v tuhle chvíli smůlu… ale možná to někdy na blogu zmíním. V neinternetovém světě mě oslovují normálně Petře nebo Peter ([pee-ter], z AJ, neskloňuje se). V práci mi pár lidí říká doktor, kvůli čistě náhodné podobnosti výslovnosti jména postavy z hororového filmu Dr. Jekyll and Mr. Hyde z roku 1931. Tak a to by asi stačilo k mé identitě. A těď troška informací k práci.
Od října 2006 pracuji pro největší český internetový portál Seznam.cz. Tam pracuji jako webmaster či kodér, chcete-li. Díky tomu jsem se podílel na tvorbě, spolutvorbě nebo jen drobné úpravě informací velkého množství webových služeb z portfolia Seznamu. Časem tady možná udělám nějakou stránku s referencemi, kde to bude konkrétně vyjmenované. Prozatím zmíním jen zpravodajské servery Sport.cz a Novinky.cz, jejichž současnou podobu mám téměr výhradně na svědomí já a můj kolega Lukáš Marvan alias BoB (BoBův blog).
Také mám na svědomí pár desítek webů, které nemají se Seznamem nic společného. Většina z nich je již nefunkční či téměr zapomenuta. Z aktivních stojí za zmínku největší český anime portál OtakuLand, rozsáhlé stránky o MMORPG hře Lineage 2 a multijazyčné stránky o připravované MMORPG hře Ragnarok Online 2.

Proč jsem si založil blog…

Založením tohoto blogu sleduji několik cílů, které stručně popíši.
  • procvičování mých slohových schopností, protože od střední prakticky nepíšu prakticky nic, kromě HTML kódu a občas nějakého toho komentáře
  • “oficiální” hromadná komunikace s návštěvníky mých webů - info z vývoje apod.
  • poodhaléní z mého soukromí, propagace mých zájmů, sportu, motivace
  • sdílení informací ze světa internetu obecně, webdesignu, SEO, grafiky a dalších oblastí IT
No a to bude asi tak všechno, co mě v tuhle chvíli napadá. Těším na případný komentářový feedback. Ale pokud/jakmile se začnou v komentářích objevovat nevhodné přípvěky, budu diskuzi striktně moderovat, aby věcné komentáře byly nalezitelné i pro nezaujaté návštěvníky z vyhledávačů.
Btw. současná podoba a funkcionalita blogu není v žádném případě konečná a v blízké budoucnosti se toho asi dost změní. No a toliko informací by asi v úvodním postu na blogu stačilo, takže více někdy příště… stay tuned!

Komentáře

Legas 12. března 2008 v 12:29

Skvela prace!!
jo to se nekdo ma kdyz ma na to cas :)

cvrk 12. března 2008 v 12:30

A už putuješ do rss čtečky, jsem zvědavý s čím zaperlíš ;)

Steelista 12. března 2008 v 12:30

Bloglined! :)

urzu7 12. března 2008 v 15:28

moc pěkny blog davam si do RSS čtečky abych nepřišel o žadný novinky jen tak dal

Sidak Marker 19. března 2008 v 15:30

Jen tak dále! Keep blogging!

Kamii 15. února 2009 v 16:27

Ahoj, nevěděla jsem kam ti napsat, tak jsem se nakonec rozhodla že tady. Chtěla jsem se ale zeptat na otakuland, takže bych byla moc ráda, kdybys mi napsal na email, abych se tě mohla zeptat, děkuji.

Okomentovat