Už týden nekóduju... a vůbec mi to nechybí 8. 4. 2008

Nejprve bych se chtěl omluvit případným čtenářům tohoto blogu, že jsem toho v poslední době moc nenapsal. Mám pro to ale omluvu (ostatně jako pro věskerou moji čnnost, která se někomu nelíbí ;-)): měl jsem moc práce. Já vím, já vím... tahle omluva už je dost ohraná, ale bohužel je to pravda a zatím jsem nenašel způsob, jak svůj čas organizovat efektivněji a ostatní věci mají holt větší prioritu.

Tak teď tedy k tématu: od 1. dubna již nepracuji v Seznamu jako kodér (oficiálně webmaster), ale přestoupil jsem na pozici produktového manažera. Detaily se dozvíte uvnitř článku...

Vezmeme to tedy hezky od začátku. Již od střední školy jsem chtěl být manažer (nebo kosmonaut, "joke"). Když jsem skončil střední školu, začal jsem si hledat práci, ale protože jsem věděl o managementu velký kulový, na žádnou manažerskou pozici jsem životopis neposlal. Prostě jsem si nevěřil. První a jediný zaslaný životopis skončil právě v Seznamu. Jediný, díky bleskurychlé reakci naší personalistky Táni - ani jsem nestačil nikam poslat další, než jsem se rozhoupal, měl jsem zpátky odpověď. Přihlásil jsem se tehdy na pozici webmastera, protože to byla jediná věc, kterou jsem tenkrát trochu uměl, převážně díky mému webu Otakuland.cz, na kterém jsem ve volném čase pracoval. Se znalostmi ze školy by mě asi nikam nevzali. No a jako kodér jsem v Seznamu pracoval od 2.října 2006 až do minulého pondělí, 31.března 2008. A teď tedy, jak jsem se k tomu dostal...

Ten rok a něco jsem se snažil od produkťáků, se kterými jsem jako webmaster hodně spolupracoval, okoukat, co to vlastně obnáší. Pak jsem sebral všechnu odvahu a rozhodl jsem se, že se zkusím někam přihlásit. Nejprve jsem odpovědel na 2 maily s interním výběrovým řízením, ale ani jedno z toho nevyšlo. O několik měsíců později došlo k drobné restrukturalizaci v produktovém oddělení a začal jsem jednat s několika produkťáky. Do finále jsem to ale dotáhl s produkťákem, o kterém jsem vůbec nevěděl, že shání posilu. Nic jsem mu nepsal, ale náhodou se to nějak dověděl, tak mi napsal sám. Pokecali jsme a domluvili jsme se. Můj stávající šéf to posvětil (za čež mu děkuji) a smlouva byla na stole. No a od minulého úterka v tom jedu.

Docela mě to baví ... zatím, ale myslím, že to vydrží. Nejprve jsem si myslel, že se mi po kodéřině bude stýskat, ale jelikož jsem před 10 dny začal dělat poněkud větší úpravy na Otakulandu, tak toho kódóvání mám beztak habaděj.

O tom, jaké mám přidělené služby a další informace se dozvíte v některém s následujících blogpostů. V následujících dnech určitě něco přibude, protože jsem si momo jiné koupil Apple iPhone a Microsoft Zune. Z obojího jsem velmi "excited", takže o tom prostě musím napsat... so stay tuned!!! (aka "zůstaňte tuňáky")

P.S.: na fotce je moje nové místo, které se téměř neliší od předchozího, protože jsem si vše přesunul a uspořádal téměr identicky. Akorát nesedím hned u okna, což mě mrzí, ale sebevraždu neplánuji ;-).

Komentáře

Steelista 9. dubna 2008 v 18:22

iPhone? A já myslel, že toho Hulána bereš vážně :-)

Lujna 28. září 2008 v 15:15

Ahojky...mám trošičku problém, a vím že to sem vůbec nepatří, ale ztratila jsem heslo na otakuland.cz a nevím jak se k němu dostat, či případně vymazat mou registraci, ať si nemusím jen kvůli toho pořizovat novou emailovou schránku.... :-) Moc by mi pomohlo jakékoli nasměrování :-)

Okomentovat