Koupil jsem si nový foťák - Casio Exilim EX-Z300 2. 1. 2009

Jedna taková rychlozpráva. Dneska jsem si koupil svůj první opravdový digitál. Vždy jsem fotil buď vypůjčeným foťákem nebo mobilem. Brzy totiž odlétám do USA a tak jsem si řekl, že by bylo škoda to tam fotit iPhonem. Nevím nakolik bude tohle lepší, ale snad to bude na výsledku znát. Moc foťákům nerozumím, tak jsem vybíral spíše podle designu a ceny :0).

Casio Exilim EX-Z300



Jelikož ještě nemám nabitý akumulátor, tak sem nemůžu hodit žádnou testovací fotku, tak alespoň fotka foťáku samotného.

Komentáře

Fruit 3. ledna 2009 v 18:49

neuvazoval jsi o nejakem `vetsim` fotaku? Taky bych si chtel poridit fotak, ale nevim jestli jit do kompaktu nebo koupit nejaky full-sized s poradnym objektivem...

admin 4. ledna 2009 v 12:29

Já určitě ne, já jsem teprve na první vývojovém stupni, co se týče profesionálnějšího využití foťáku. Navíc jsem si koupil foťák špíš kvůli momentkám s kamarády, než kvůli promyšleným scénám - tzn. musí být stále po ruce, abych jej mohl kdykoli vytasit :) ale třeba se někdy k zrcadlovce dopracuju.

Fruit 4. ledna 2009 v 17:21

no prave ze kdyz se divam na ty semi-profi fotky z full-sized fotaku tak slintam po monitoru :) at uz je ta scena jakkoliv tupa - fotky vzdy vypadaji skvele :)

Steelista 5. ledna 2009 v 22:19

Takové kompakty jsou skvělé zboží. Ledascos vyfotí, uchovají vzpomínky, a když je člověk někde rozjebne o zem, tak se nic moc nestane :-)

Ivana Kliková 29. května 2009 v 18:06

Dobrý den,

jsem ve stejné situaci, navíc bez technických znalostí, tudíž se poohlížím po koupi foťáku. V prodejně mi byl doporučen tento typ - CASIO EXILIM Z300. Můžete mi sdělit, jaké s ním máte zkušenosti?

Moc děkuji předem.

Ivana Kliková

admin 30. května 2009 v 20:12

Dobrý den Ivano,
až na to, že se mi před několika dny rozbil a v servisu mi nechtěla věřit, že mi nespadl na zem jsem s ním byl naprosto spokojen. Dělal moc pěkné fotky a je velmi jednoduchý na ovládání. Akorát škoda, že nemá čidlo, které automaticky určí orientaci fotek, aby se to nemuselo pak ručně všechno otáčet v PC. No věřím, že ta závada je výjimečná a že mi jej v rámci záruky opraví. Pokud tomu tak bude, tak vám jej vřele doporučím. A kupte si na něj hned pouzdro.

Okomentovat