Switchnul jsem na Mac 17. 5. 2009



Potřeboval jsem si koupit nový stroj, když mi ho v Miami sebrali gangsteři. Věděl jsem, že chci opět něco lehkého. Lopatu na sníh už bych si nepořídil. Také jsem ale nechtěl nějakou sračku typu EEE s prťavými klavesami a procesorem výkoným tak, že se počítač začne sekat i když si pustím na YouTube video. Se svojí Toshibou jsem byl celkem spokojen, ale přesto jsem k ní měl spoustu výhrad. Člověk by očekával, že šasi bude u notebooku za 60 000 Kč z kvalitních materiálů a nebude vrzat při každém dotyku, že display bude mít víc pozorovacích úhlů než jeden, takže se ani 2 lidi sedící vedle sebe na film nepodívají. No bylo toho víc, sice drobnosti, ale byly. Chci perfektní notebook.

Dříve bych nad notebookem od Applu ani neuvažoval. Býval jsem věrným čtenářem blogu, který píše Radek Hulán a nijak zvášť jsem po Applu netoužil. Nakonec jsem jsem si ale koupil iPhone. Po strastech se zařízeními vybavenými systémem Windows Mobile (dříve Windows CE) přišla neskutečná úleva (velmi dobře popisuje David Grudl na svém blogu ve článku  8 ½ týdne s iPhone). Řekl jsem si, že když jsem spokojený s iPhonem, mohl bych být i s Macem. Pak jsem ho párkrát viděl v provozu, například u mé sousedky, které ho shodou okolností také ukradli nebo potom v USA u 2 švédů, kteří tam cestovali podobně jako my.

Když jsem se tedy vrátil do Čech bez počítače, měl jsem aspoň nad čím přemýšlet. Na netu jsem našel instační disk Mac OS X upravený od crackerů tak, aby šel nainstaloval na normální PC. Vyzkoušel jsem si ho na matky notebooku a protože jsem byl se systémem spokojen, rozhodl jsem se, že si pořídím MacBook. Volba byla celkem jasná. Chtěl jsem lehký malý notebook s plnohodnotnou klávesnicí a pěkným displejem, takže volba padla na MacBook Air. Tenhle model má ovšem spoustu dalších předností. Klávesnice není pouze skvělá na psaní, ale je také podsvícená, což mi u Toshiby také velmi chybělo. Intenzitu podsvícení displeje lze zesílit tak, že je vše krásně vidět i na zahrádce za slunečného dne. Touchpad podporuje dotyk více prstů, podobně jako iPhone, takže ovládání počítače bez myši je nyní mnohem menší zlo. Naprostá vychytávka je konektor k nabíječce a nabíječka samotná. Konektor je magnetický, takže nehrozí pád notebooku ze stolu při nechtĚném zakopnutí o kabel. Nabíječka je velmi málá a přímo na ní jsou výsuvné packy na zamotání kabelu. V Applu to prostě mají promyšlené do posledního detailu.

Mám těď dost práce, takže další popis nechám na později. Jestli vás zajímají nějaké detaily, pište do komentářů.

Komentáře

peterxxl 27. listopadu 2009 v 20:23

test

peterxxl 27. listopadu 2009 v 21:02

blah

Okomentovat